Werken in het buitenland; een prachtig avontuur op zich!

Geplaatst op 25 maart 2015 by Bart

Het blijft soms vreemd voor ons als ’s ochtends de wekker gaat en je begroet wordt door felle zonnestralen als je de gordijnen opendoet. Wanneer ik in de auto stap, geeft de thermometer 28 graden aan en na een dag werken, relax je buiten met een lekker stukje vlees van de barbecue. Wij zijn nu bijna een jaar op pad en een groot gedeelte daarvan ook aan het werk. Het is echt onderdeel van onze ‘reiservaring’ en één groot avontuur.

Elke dag vakantie en toch werken...

Elke dag vakantie en toch werken…

De wekker begint hard te piepen en in een reflex ram ik het ding van mijn nachtkastje. Dat werkt niet echt want, zonder hem uit te hebben gezet, ligt het ding nu op de grond en de enige manier om hem uit te zetten is… uit bed komen. Gelukkig is dat geen straf, want na een frisse douche zit ik aangekleed en wel op het balkon, in het ochtendzonnetje, een kopje koffie te drinken. Het is 23 graden en om mij heen komt Sydney tot leven. Voor dat ik vertrek, kijk ik nog even in de koelkast of ik nog wat nodig heb voor het eten vanavond. Er komen namelijk vrienden van Lia eten en ik wil niet zonder wijn, vlees of kaas zitten. Het wordt weer een mooie dag!

Weekend in NZ! Op vrijdagmiddag richting de haven van Whangarei

Weekend in NZ! Op vrijdagmiddag richting de haven van Whangarei

Ben je nu op wereldreis of ben je aan het werken? Een veelgestelde vraag waar we eigenlijk geen antwoord op kunnen geven. Werken in het buitenland is iets wat veel wereldreizigers doen. Enerzijds om wat extra inkomsten te genereren en anderzijds om een bepaalde plek wat beter te leren kennen. Wij doen allebei tegelijkertijd! Door te werken zien we de wereld en komen we op plekken waar we anders, waarschijnlijk, nooit terecht zouden zijn gekomen.

Voor ons sluit het één het ander dan ook niet uit. Australië en Nieuw-Zeeland kwamen niet eens voor op onze reisschema’s maar door open te staan voor nieuwe uitdagingen en avontuur zijn we hier nu al maanden aan het genieten. Door de extra inkomsten kunnen we bovendien meer zien en…. langer genieten!

Op avontuur in Australië

Op avontuur in Australië

Daarnaast is het geweldig om professioneel nieuwe uitdagingen aan te gaan. Uitdagingen die anders wellicht nooit op je pad waren gekomen. Doordat we ons huis hadden opgezegd en geen verplichtingen in Nederland meer hadden, werden we ineens interessant(er) voor bedrijven die op zoek zijn naar mensen die in het buitenland willen werken. De drempel wordt lager en als je een beetje flexibel bent, beland je zomaar in prachtig land en geweldig avontuur.

Een paar weken geleden concludeerden we allebei dat we eigenlijk bijna iedere dag een heerlijk ‘vakantiegevoel’ hebben. Toch leer ik iedere dag weer wat nieuws, werken we allebei aan onze carrière, verdienen we geld en hebben we een fijn eigen plekje in één van de meest geweldige steden op aarde.

Nieuwe plekken bezoeken :D

Nieuwe plekken bezoeken :D

Je kunt inderdaad niet iedere dag op het strand liggen (dat zou ons toch snel vervelen) maar je krijgt er veel meer voor terug. Door langere tijd op één plek te zijn en je onder te dompelen in de lokale cultuur leer je die plek, de mensen en (belangrijk!) het eten veel beter kennen. Dat is voor ons de echte essentie van reizen….

Meer blogs over ons leven: