Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 5 other must sees in Vietnam | a world of food

5 other must sees in Vietnam

Geplaatst op 12 juli 2014 by Lia

Bart en ik zijn twee keer in Vietnam geweest (dit jaar en in 2008) en twee keer hebben we er een super leuke tijd gehad. Uiteraard zijn Hanoi, Hoi An, Halong Bay en Saigon echte must see places in Vietnam. Wij zijn er beide keren geweest en niet voor niets: het zijn ook absolute aanraders dus ga daar zeker heen! Als je écht de tijd hebt (3 weken of meer) en nog wat meer wilt zien, dan kun je onze tips er ook nog bijpakken. Oftewel, onze other must sees.

My Son

My Son

1. Sapa

Je moet er even voor reizen, maar als je uit de nachttrein stapt in Lao Cai (daar zit het treinstation, je kunt met een busje naar Sapa) waan je jezelf in een totaal ander Vietnam. Bergen, rijstvelden, hill tribes, dat werk. Ook de temperatuur is een stuk aangenamer, een graad of 20 overdag in mei. Je kunt er hiken, hill tribes en rijstvelden bezoeken, en gewoon genieten van mooie uitzichten. Wij waren er drie volle dagen, zodat we daar rustig aan konden doen en niet hoefden te haasten.

Sapa 2008

Ps. de nachttrein is prima te doen. Wij hadden een slaapcoupé voor 4 personen. Let er wel op dat je waarschijnlijk bij terugkomst in Hanoi ’s ochtends heel vroeg aankomt (uur of 5). Check daarom van tevoren even of je in het guesthouse terecht kunt op dat tijdstip. Wij konden dat wel en hebben toen nog een kamer voor een halve dag gehad en heerlijk geslapen.

Ps2. Als je teruggaat naar hetzelfde guesthouse in Hanoi, dan kun je wellicht je grote backpack achterlaten en alleen je kleine backpack meenemen. Dat scheelt sjouwen.

2. Fietsen naar het strand in Hoi An

Hoi An is één van onze favoriete plaatsen in Vietnam. Je kunt vanuit Danang een dagtrip naar het door UNESCO erkende dorpje maken, maar wij vinden dat Hoi An meer tijd verdient. Om maar gelijk eerlijk te zijn: we zijn er beide keren zo’n 4/5 dagen geweest. Kortom, wij zijn fan! Je kunt voor een prikkie pakken, overhemden, schoenen en zelfs bikini’s op maat laten maken. Dat kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard. Wij gingen vaak ’s ochtends de gemaakte kleding passen en ’s middags fietsten we naar het strand. De fiets huurden we bij ons hotel en via een lange weg kwamen bij het strand. En op het strand kun je heerlijk chillen én eten en drinken.

Het strand van Hoi An

Het strand van Hoi An

3. My Son

Vanuit Hoi An kun je een dagtrip naar de ruïnes van My Son maken. De ruïnes zijn niet te vergelijken met de wereldberoemde Khmer tegenhanger (Angkor Wat), maar die van My Son zijn vooral heel erg oud en dat maakt het bijzonder. Ook de omgeving en de weg er naartoe is bijzonder: één grote jungle. Er is in de Vietnamoorlog extreem veel gevochten in die omgeving. Met dat in je achterhoofd struinend door die bloedhete en vochtige jungle, realiseer je je dat daar overleven niet vanzelfsprekend is. Toen wij er waren, was het er bloedheet (38 graden). Neem dus zeker voldoende water mee en een pet o.i.d. als het bij jouw bezoek ook zo warm is.

My son tempel

My Son

My Son jungle

My Son jungle

4. Ben Thanh markt in Saigon

De markt op zichzelf is niet eens zo heel bijzonder, maar de rooftop tile bbq wel. Een barbecue gemaakt van een dakpan. Toen Bart het op de kaart zag staan, was het natuurlijk zo klaar als een klontje wat hij zou bestellen. Bij de privé-barbecue kwamen rijstvellen, rundvlees en groenten en kruiden, zodat je er je eigen loempia’s mee kon maken. Yum!

saigon tile bbq

5. Phu Quoc

Eigenlijk wilden we in 2008 al richting dit eiland, dit jaar is het gelukt en het was top! Het was low season toen wij er waren (mei) dus erg rustig. Het weer veranderde aan het eind van de middag van zonnig naar regenachtig en explosief (onweer!), maar dat vonden we niet zo erg. Ons spiksplinternieuwe huisje was op 5 minuten lopen van het strand. Je kunt ook óp het strand slapen, maar dan betaal je al snel twee keer zoveel. Voor dat geld gaan wij liever lekker eten, haha. Dat kan ook top op dit eiland, bij …. at Lia één van haar favoriete gerechten so far: Coconut curry met krab.

phu quoc sunset

Zonsondergang op Phu Quoc met een vissersbootje

 

Lees ook onze andere blogs over Vietnam:

Tips voor Hoi An 

Vietnam in foto’s

Recept: Vietnamese Banh Mi