Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 City walk in Adelaide | a world of food

City walk in Adelaide

Geplaatst op 26 augustus 2014 by Lia

Victoria Square / Tarntanyangga, het hart van Adelaide. Tarntanyangga  betekent Red Kangaroo Dreaming.

Victoria Square / Tarntanyangga, het hart van Adelaide. Tarntanyangga betekent Red Kangaroo Dreaming.

Adelaide is waarschijnlijk niet de eerste stad van Australië waar je als backpacker naartoe zou gaan. Als tijdelijke Adelaideans willen wij ‘onze’ stad daarom zo gunstig mogelijk presenteren. Na een paar weken koud en regenachtig weer ging ik (Lia) op pad in Adelaide om wat foto’s te maken. Het werd uiteindelijk een wandeling van 1,5 uur door het centrum van de stad. Als je niet zo lang in Adelaide bent, en toch wat highlights wilt zien dan kan dat met dit rondje. Daarom: een mooie stadswandeling door downtown Adelaide. 

Het volledige 'blokje rond' in downtown Adelaide

Het volledige ‘blokje rond’ in downtown Adelaide

adelaide city walk king william

Vanaf onze straat South Terrace naar King William Street. Onderweg loop je over Victoria Square.

 

Victoria Square is vernoemd naar Koningin Victoria en heeft ook een Kaurna (inheemse) naam Tarntanyangga (Tarntanyan betekent Red Kangaroo Dreaming). Als je links gaat (Gouger Street) dan kom je bij de Adelaide Central Market terecht. In dit geval vervolg ik de King William Street, parallel aan de gratis tram. Bij de tweede halte vanaf Victoria Square gezien ben ik rechts het plein opgegaan. Dit plein is Rundle Mall oftewel: shopping area! Het is voetgangersgebied dus je kunt er uitgebreid je slag slaan.

Adelaide is de stad van de kerken en statige gebouwen. Zoals dit gebouw in King William Street.

Adelaide is de stad van de kerken en statige gebouwen. Zoals dit gebouw in King William Street

Rundle Mall - de winkelstraat van Adelaide

Rundle Mall – de winkelstraat van Adelaide

De knorretjes van Rundle Mall

De knorretjes van Rundle Mall

Om de één of andere reden vond gemeente Adelaide het leuk om een paar varkens op Rundle Mall te plaatsen. Ze hebben geen betekenis, ze zijn gewoon voor fun. Het werkt wel, ze staan al op talloze foto’s (zo ook die van mij) en kinderen klimmen graag boven op de beelden. Ach ja, iedere stad zijn eigen ding, toch?

adelaide city walk rundle mall

Voetgangersgebied Rundle Mall is top om te shoppen.

Rundle Street – hip, hipsters en lekker eten!

Als je liever niet door de winkelstraat loopt, dan kun je ook linksaf slaan en via Gawler Place op North Terrace uitkomen. Daar vind je het South Australian Museum en de Art Gallery of South Australia. Allebei gratis, meer informatie over wat er te zien is enz., vind je hier. Op Frome Street ben ik weer rechts gegaan en daarna de eerste links, Rundle Street. De hippe uitgaansstraat van Adelaide. Rundle Street ligt in het verlengde van shopstraat Rundle Mall met de grote ketens en bekende namen, maar in de Street kun je terecht bij hippe boetiekjes. Verder naar het Oosten kom je in de hoek met bars en restaurants. In het weekend is het daar gezellig druk, the place to be voor een biertje! In een klein zijstraatje vind je Ebenezer Place met nog meer hippe bars en winkels, en een hoop hipsters maar dat overleef je wel :) Ik heb wat rondgestruind, mezelf getrakteerd op een latte en wat chocoladelekkers en van het zonnetje genoten. Aanrader!

adelaide city walk rundle street

Rondstruinen in Rundle St. en Ebenezer Place.

Rundle Street bij zonsondergang

Rundle Street bij zonsondergang

 

 

 

 

 

 

 

Na de verwennerij op Rundle Street (zonder iets gekocht te hebben!) ben ik richting het Oosten gelopen en op East Terrace uitgekomen. We hebben dus nu South Terrace (waar we wonen), North Terrace en East Terrace gehad. De Terraces zijn de grenzen van het stadscentrum en omringd met parken, hier parklands genoemd.

Klaar voor de laatste étappe van de citywalk?

Heel goed, we zijn er bijna! Via het park liep ik richting Hutt Street, nog zo’n hippe straat met restaurants en bars. Hier is ook een soort ‘Walk of Fame’ te zien op de grond en aan gevels. Ik kende de meeste mensen niet op die Walk, maar dat zal wel aan mij liggen. Op Hutt Street zit ook een groot aantal liquor stores, slijterijen. Alcohol mag hier niet in de supermarkt verkocht worden dus slijterijen doen hier goede zaken.

En aan het einde van Hutt Street is daar South Terrace weer. Rechtsaf richting huis! Mocht je die kant op gaan, ons huis was op nummer 274, appartement 19. Te zien vanaf de straat op de eerste verdieping. Als je er bent, laat het weten! We kunnen je nog een maandje thee geven. Half september gaan we richting Sydney.

Rymill Parkland bij East Terrace

Rymill Parkland bij East Terrace

adelaide city walk hutt street

Het centrum van Adelaide is omringd door parken. Vanaf North Terrace ga je richting het Zuiden via Hutt Street.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, dat was de citywalk door het centrum van Adelaide. Ik ben benieuwd wat je van de stad vond dus laat het gerust weten hieronder, via Twitter of per mail.


Andere blogs over Adelaide: