Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 De leukste campings van Australië – deel 2 | a world of food

De leukste campings van Australië – deel 2

Geplaatst op 8 augustus 2017 by Lia

Gingen we eerst met onze eigen kampeerspullen op pad, de laatste maanden zijn we met de camper op pad geweest. Hartstikke leuk en we raden het zeker iedereen aan om op die manier Australië te verkennen.

Je kunt op loopafstand van deze Edith Falls kamperen

Mocht je nog op zoek zijn naar leuke campings, lees dan verder voor tips in Western Australia (WA), New South Wales (NSW) en de Northern Territory (NT) of bekijk de eerste blog met campingtips.

Fremantle (WA) – Discovery Park Coogee Beach (Cockburn)

De eerste zonsondergang aan de Westkust van Australië zagen we hier, je kon de zon in de zee zien zakken. De camping ligt aan het strand (even het duintje over) dus we konden lekker borrelen op het strand.

Op het strand bij Fremantle

Faciliteiten waren ook goed. Het enige nadeel is dat de camping best een stukje buiten Fremantle ligt. Cockburn (suburb) heeft wat restaurantjes waar je naartoe kunt lopen, maar als je echt naar Fremantle wilt moet je met de bus of taxi. Niet erg, maar hou daar rekening mee.

Cervantes (WA) –RAC Cervantes Holiday Park
Cervantes is sowieso niet zo groot, maar deze camping ligt ‘midden’ in het dorp en aan het strand. En op loopafstand van de Lobster Shack, waar je de lokale delicatesse kreeft kunt eten. De publiekstrekker van Cervantes is natuurlijk Nambung National Park met de beroemde Pinnacles.

Pinnacles desert in Nambung National Park

Als je vanuit Perth komt, raden we je aan nog zoveel mogelijk boodschappen mee te nemen, want er is niet veel in Cervantes.

South West Rocks (NSW) – Big4 Sunshine South West Rocks
De Big4 campings zijn altijd duurder dan andere campings en de campingplaatsen zijn niet zo groot. Aan de andere kant zijn er veel faciliteiten en is alles voor elkaar. Deze vonden we leuk, omdat de kangoeroes de vaste bewoners van de camping zijn. Een echt Australiëgevoel! Ook op loopafstand van een mooi strand en naast de camping zit een leuk restaurantje.

Bart en z’n nieuwe drinkmaatje

Seal Rocks (NSW) – North Coast Holiday Parks Seal Rocks
Deze camping ligt aan het strand en is recent vernieuwd met onder andere nieuwe toiletgebouwen. Het strand is heel mooi en je kunt in Seal Rocks ook nog naar de vuurtoren hiken. Verder is er in Seal Rocks weinig dus neem genoeg eigen eten/drinken mee. Ook weinig tot geen bereik met je telefoon, lekker rustig.

Het strand van Seal Rocks

Edith Falls/Nitmiluk National Park (NT) – Leliyn camping ground
Geen elektriciteit, maar wat een leuke camping! Schone faciliteiten en een geweldig mooie waterval op loopafstand. Dit was echt onze favoriet in de Northern Territory.

Dit is op loopafstand van de camping

Toen wij er waren, hadden ze ’s avonds een pizza night. Kortom, verse pizza’s die je kon eten in het ‘restaurant’ met BYO drinken. Eén nachtje aldaar is voldoende. Als je op tijd aankomt, kun je de watervallen bezoeken en de volgende dag weer verder rijden.

In het zonnetje op de camping bij Edith Falls

Devil’s Marbles/Karlu Karlu
Je kunt het niet echt een camping noemen, maar je kunt er wel verblijven op een geweldige locatie. Er zijn geen douches en de wc is een gat in de grond (een eigen wc’tje is dus aan te raden), maar de locatie is een aanrader. Ook de kosten vallen mee, AUD$3.30 per persoon. Kom op tijd, want vol=vol en neem je eigen eten en drinken mee.

Je kampeert letterlijk naast de Devil’s Marbles

Als je rond een uur of 3 aankomt, dan heb je nog tijd genoeg om de Devil’s Marbles te verkennen en daarna de zonsondergang daar te aanschouwen. Een nachtje is voldoende dus de volgende dag kun je verder.

Onze andere campingtips staan hier. De routes die we door Australië hebben afgelegd, vind je hier: