Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Favoriet: Restaurants in Singapore | a world of food

Favoriet: Restaurants in Singapore

Geplaatst op 31 augustus 2014 by Bart

Eerder deelden wij al ons favoriete restaurant in Adelaide op a world of food. Vandaag is het tijd voor onze favorieten in Singapore. Codewoorden: Goedkoop, duur,  Chinees, Turks en streetfood…Een tijdje geleden vroegen collega-wereldreizigers Marlous en Chris ons of we nog restauranttips voor Singapore hadden.  Die hadden we zeker! We moesten alleen wel weer even graven naar de precieze namen en/of adressen. Daarom een blogje met onze favorieten.

  • Newton Circus Hawker Centre

Dit hawker centre (zeg maar een plein met street food maar dan Singapore style) is gelegen naast MRT station Newton en heeft een groot aanbod aan keukens zoals Indiaas, Chinees, Koreaans, Thais. Lia’s favoriet (3x in twee weken gegeten…): de Indiase Butter Chicken van de hawker Indian Palace (zie de foto, je ziet de hawker achter mij). Bestel ook absoluut hun naanbrood met knoflook! Eerder al genoemd bij Inside Informatie over Singapore.

newton hawker indian palace

Op de achtergrond Indian Palace met de lekkerste knoflooknaan!

  • Derwish Restaurant (60 Bussorah Street)

Alleen al voor de locatie moet je naar Derwish. Superleuk (autovrij) pleintje met Arabische winkels en restaurants en de verkleurde Sultan moskee. Wij aten heerlijke mezzes en dips bij Derwish voor een goede prijs (= goedkoper dan menig ander Singaporees restaurant).

De dips van Derwish

De dips van Derwish

Verlichte moskee op Bussorah Street in de Arabische wijk

Verlichte moskee op Bussorah Street in de Arabische wijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Kampong Glam Café (hoek Bussorah Street en Baghdad Street)

Dit restaurant zit schuin tegenover Derwish Restaurant en het is hier altijd druk! Dat vinden wij een goed teken :) Rijst, noodles, westers eten, ze hebben het allemaal dus voor ieder wat wils. Niet geheel onbelangrijk in een dure stad als Singapore: gunstig geprijsd!

  • Mandarin Oriental 

Wij wilden ook een keer chique eten. Dat hebben we geweten toen de rekening kwam bij Mandarin Oriental, maar het was het helemaal waard! Wij hadden een verrassingsmenu van zes gangen met onder andere abalone en een dessert met stikstof. Aanrader voor als je een keer niet aan je budget gebonden bent :)

Chique dineren bij Cherry Garden in hotel Mandarin Oriental. Kijk nou, wat een hoogte!

Chique dineren bij Cherry Garden in hotel Mandarin Oriental. Kijk nou, wat een hoogte!

Het toetje bij Cherry Garden was spectaculair met stikstof.

Het toetje bij Cherry Garden was spectaculair met stikstof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Clarke Quay

Wij zijn alleen overdag even bij Clarke Quay geweest. Ziet er erg gezellig uit met al die restaurantjes dus daar kun je vast ook iets leuks vinden. En… als je ergens lekker hebt gegeten: geef ons jouw tip door!

Meer over Singapore lees je hier: