Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 [Foto’s] Kerstmis op Fraser Island | a world of food

[Foto’s] Kerstmis op Fraser Island

Geplaatst op 16 januari 2015 by Lia

Wat doe je als je tijdens Kerstmis aan de andere kant van de wereld bent? Wij besloten om naar een tropisch eiland te gaan, Fraser Island om precies te zijn en dat is ons zeer goed bevallen!

Strand c.q. landingsbaan

Strand c.q. landingsbaan

Regenwoud nabij Wanggoolba Creek

Regenwoud nabij Wanggoolba Creek

Wanggoolba Creek

Wanggoolba Creek

 

 

 

 

 

 

 

De ferry bracht ons naar Fraser Island. Op het eiland stond een supersonische vrachtwagenbus op ons te wachten, het type truck waarmee men in de Dakar Rally rijdt. Fraser Island is namelijk het grootste zandeiland ter wereld en gewone auto’s, en zelfs een ‘simpele’ 4x4wd, kunnen absoluut niet rondrijden op het eiland. Door de recente regenval was het eiland extra moeilijk begaanbaar met veel gehobbel als gevolg.

De vrachtwagenbus

De vrachtwagenbus

Kijk nou wat een vette boom!

Kijk nou wat een vette boom!

Zelfs dit gevaarte dreigde vast te lopen in de hopen zand en na vier keer proberen reden we toch over die enorme zandheuvel. Even later passeerden een 4x4wd Mitsubishi, zónder voorbumper. Oeps! Na een mini-hike door het regenwoud (lees: bloedheet, geen wind, ontzettend vochtig) en langs de Wanggoolba Creek met de vetste boom ever (zie hierboven).

SS Maheno scheepswrak - over een paar jaar bedekt met zand. Nu nog wel te zien.

SS Maheno scheepswrak – over een paar jaar bedekt met zand. Nu nog wel te zien.

Na de jungle scheurden we over het strand langs het scheepswrak van de SS Maheno. Dat wrak is al gedeeltelijk onzichtbaar door het zand en over een paar jaar is het helemaal verstopt door een dikke zandlaag.

Door deze kleine bengels (kwallen) kun je niet in de zee zwemmen

Door deze kleine bengels (kwallen) kun je niet in de zee zwemmen

De stranden op Fraser Island zijn prachtig, er is alleen een probleempje: je kunt er niet in de zee zwemmen. Kleine kwalletjes (zoals hierboven op de foto) teisteren de wateren in Queensland en als ze je steken, dan ben je nog niet jarig. Ze zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet in de zee dus is er maar een oplossing: niet in zee gaan. Bovendien zijn er ook andere ongezellige dieren in de Queenslandse (?) wateren: kroko’s, haaien, andere typen kwallen.

Bart was eigenwijs en ging toch in zee

Bart was eigenwijs en ging toch in zee (alleen pootjebaden)

Even later stopten we bij Eli Creek, een kreek met zoetwater wat superhelder is! Omdat je niet in de zee mag zwemmen, maar wel in de kreek wordt dit bijzondere kreekje overspoeld met Aussies. Vooral met Kerstmis (naar het schijnt), omdat velen dat als familietraditie hebben. We waren daar dus niet bepaald alleen.

Aus QLD Fraser Island eli creek

Aussies vieren graag kerst bij/aan Eli Creek

Bart dobberend in Eli Creek

Bart dobberend in Eli Creek

Tot slot wachtte Lake McKenzie op ons. Zelf had ik eigenlijk zoiets van: ‘Hmm ja, weer zo’n meer. Het zal wel’. Maar daar moest ik even op terugkomen: zulk helder water heb ik nog nooit in een meer gezien! Na een gezellige, mooie dag vielen we ’s avonds (na een aantal wijntjes) heerlijk rozig in slaap in ons tentje.

Aus QLD Fraser Island Lake Mckenzie

Even afkoelen

Heerlijk Helder McKenzie!

Heerlijk Helder McKenzie!

We deden nog veel meer op onze roadtrip door Queensland, kijk maar:

Er komt nog meer aan…

Panorama van Lake McKenzie

Panorama van Lake McKenzie