Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Inside information – Hoi An, Vietnam | a world of food

Inside information – Hoi An, Vietnam

Geplaatst op 10 mei 2014 by Lia

Eén van onze favoriete plaatsen in Vietnam was 6 jaar geleden Hoi An. En dat is nog steeds zo! Een heerlijk (relatief) klein plaatsje met een historisch, door UNESCO erkend, centrum en een paar kilometer van het strand. Bovendien kun je er voor kleine prijsjes tailormade kleding laten maken.

Dat het niet alleen onze favoriet is, was goed te merken. Het plaatsje is in 6 jaar tijd veel toeristischer geworden. Dat is niet per se jammer, want er zijn genoeg pareltjes en die delen we graag met jullie.

Cato Restaurant

Cato Restaurant

1. An Hoi hotel. Hier verbleven we 6 jaar geleden en nu weer. Inmiddels is het hotel een stuk uitgebreid (met zwembad!), maar nog steeds een fijne plaats. Onze kamer met aircon, double bed en een eigen badkamer was 462.000 VND (ong. 15 euro) per nacht, inclusief ontbijt. Adres: 69 Nguyen Phuc Chu St., Hoi An City

De rijkbelegde pizza bij Cato

De rijkbelegde pizza bij Cato

2. Cato Restaurant. Eigenaresse Mrs. Vy maakt met liefde haar specialiteit simmered pork in claypot voor je, voor een prima prijs! Ook maken ze bij Cato zelf pizzabodems dus ALS je een keer een pizza wilt eten, doe het dan hier. Ze zijn namelijk ook nog eens rijkelijk belegd. Kijk gerust goed rond in dit authentieke gebouw. Als je naar de wc gaat (helemaal achterin), zie je pas echt hoe groot dit pand is. Adres: 22 Nguyen Thai Hoc St., Hoi An City.

Springrolls van Duck Café

Springrolls van Duck Café

3. Duck Café. Dit restaurantje zit vlakbij An Hoi Hotel op het eiland An Hoi. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een normaal restaurant. Dat is het ook, als je naar de kaart kijkt, maar je wordt hier bediend door gehandicapten. Het eten wordt ook door hen klaargemaakt, vandaar dat de springrolls misschien niet zo super strak gerold zijn. Voor de smaak doet Duck Café absoluut niet onder. En dat is het belangrijkste toch? Oh ja, het restaurant heeft een Japanse eigenaar dus je kunt er ook sushi eten! Adres: 59 Nguyen Phuc Chu St., Hoi An City.

Vis in bananenblad bij Relax Restaurant

Vis in bananenblad bij Relax Restaurant

4. Relax Bar/Restaurant. Dit restaurantje zit ook op An Hoi eiland. Tussen de drukke, en iets te toeristische, night market vindt je Relax Bar/Restaurant. Je kunt het herkennen aan alle kunst die er ophangt. De vrouw des huizes is de kok en runt het restaurantje, haar man is kunstenaar en gebruikt het restaurant als zijn atelier. De super lieve mevrouw maakt alles à la minute zelf en daarom kan het zijn dat je iets langer moet wachten. Maar de werkelijk fenomenale vis in bananenblad maakt het wachten meer dan waar en tijdens het wachten kun je natuurlijk naar de schilderijen kijken. Adres: 57 Nguyen Phuc Tan, Hoi An.

Afkoelen in het zwembad van An Hoi hotel.

Afkoelen in het zwembad van An Hoi hotel

 

Lees ook onze andere blogs over Vietnam:

Vietnam in foto’s

Recept: Vietnamese Banh Mi

5 other must sees in Vietnam

Recept: Vietnamese salade 

Recept: Vietnamese loempia