Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Ik ga backpacken en neem mee…. | a world of food

Ik ga backpacken en neem mee….

Geplaatst op 3 juni 2014 by Lia

foto backpacks

Onze backpacks – welke is van wie?

Als je gaat backpacken, ben je beperkt in wat je mee kunt nemen. Hoeveel shirtjes, onderbroeken enz. je mee moet nemen, gaan we je niet vertellen. Dat verschilt per persoon dus dat kun je het beste zelf bepalen. Maar we kunnen je wel helpen met een lijstje met dingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken en die toch wel handig/leuk zijn om bij je te hebben. Uiteraard allemaal gebaseerd op onze eigen ervaringen. Here we go…

1. Een naaisetje

Tuurlijk, alles is te koop en je hoeft heus niet aan de slag te gaan om de gaten in je kleding te naaien als je dat niet wilt. Maar wat als je lievelingsbroek ineens een gat heeft? Die broek wil je toch nog wel graag dragen en je hebt geen zin om met dat warme weer op zoek te gaan naar een vervanger. Dan ga je alsnog aan de slag met naald en draad.

Zie hieronder Barts lievelingsbroek die maar liefst drie keer gerepareerd is. Helaas heeft hij de broek toch achter moeten laten in Bangkok. Oh ja, zo’n naaisetje is ook handig om nieuwe vlaggetjes op je backpack te naaien :)

broek thailand bart

Bart’s favoriete broek

 

2. Een e-reader

Eén van de charmes van het reizen is het swappen, uitwisselen, van boeken. Dat is in Zuidoost-Azië geen probleem, maar in (onder andere) China wel. Daarom hebben we beiden een e-reader meegenomen. In ons geval een Kobo Glo met een lampje, zodat je ook in een donkere nachttrein lekker kunt lezen.

We hebben bewust een aparte e-reader genomen. Het scherm van een iPad zorgt voor vermoeide ogen (in ons geval, misschien door onze lenzen) en zo’n Kobo is wat minder opvallend dan een nieuwe iPad. Niet onbelangrijk als je tussen de locals reist.

Cambodja Kep hangmat

Lezend in de hangmat

3. Voor de dames: Sportbeha’s

Als test heb ik twee van deze sportbeha’s meegenomen. Een gewone beha is namelijk niet echt flexibel en daardoor allesbehalve comfortabel als je in een nachttrein of -bus gaat slapen.

De uitslag van de test: kopen en meenemen op reis! Tijdens het slapen zit de beha niet te strak (want: elastisch) en heb je geen last van een beugel. Ook voor overdag zijn dit fijne beha’s.

foto kussensloop

De superretro kussensloop die al 6 reizen met me meegaat!

4. Een kussensloop

Ik slaap vaak op mijn buik dus ik lig altijd met mijn gezicht in het kussen. En laten we eerlijk zijn, die kussens zijn niet altijd even fris. Dus heb ik een eigen kussensloop bij me die ik op het kussen leg, twee extra laagjes dus. Het maakt misschien niet heel veel uit, maar voor mijn gemoedstoestand wel :) Een lakenzak zit uiteraard standaard in onze backpacks.

Lees meer over backpacken in deze blogs: