Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Inside information: Brunchen in Sydney | a world of food

Inside information: Brunchen in Sydney

Geplaatst op 12 december 2017 by Lia

Brunchen is een ‘big thing’ in Sydney. En eigenlijk wel in heel Australië. En het leuke is dat iedereen bruncht: Jonge stellen zoals wij, families, vriendengroepen. Er zijn dan ook ontelbaar veel leuke restaurantjes waar je kunt brunchen en heerlijke koffie kunt drinken. Dat is namelijk een ander ‘big thing’ in heel Australië: Goede koffie. 

Sydney in de winter

Wij zijn zeker te porren voor een lekkere brunch en we delen graag onze favorietjes met jullie.

Brunchen is een samenstelling van BReakfast en lUNCH. Brunchen doe je dus op het tijdstip tussen het ontbijt en lunch in, een uur of 11. Eigenlijk kun je overal in Australië vroeg terecht, want de Aussies staan meestal vroeg op. Maar in het weekend zitten rond 11 uur alle koffie- en lunchtentjes vol!

Devon Cafe – 76 Devonshire St, Surry Hills

Dit is een favoriet van ons beiden. Altijd druk dus een wachtrij is bijna standaard. Bart’s favoriet is Breakfast with the Sakuma’s (Miso grilled king salmon, smoked eel croquette, 63degrees egg, radish petit salad & kewpie mayonnaise).

Dit was de ‘Little lost bread’ bij Devon Cafe

Een zoet feestje op m’n bord met ‘Little lost bread’: French toast met Piña Colada, in rum gekookte ananas, verse kokosnoot, geroosterde kokossnippers en kokosnootijs. Lekker fris, bijzonder en lekker!
Edit: De laatste keer dat we hier waren, stond dit niet meer op de kaart. Gelukkig genoeg andere lekkere dingen.

Pool Café – Maroubra
Onze local spot in onze wijk Maroubra, vlakbij de Mahon Pool: Een zwembad uitgehouwen in rotsen met zeewater in plaats van chloorwater. Lekkere salades, verse vis van de grill en natuurlijk ‘vaste prik’ gerechten als scrambled eggs en een omelet. Op vrijdag- en zaterdagavond kun je hier ook eten.

De rock pool van Maroubra

Lovebite Cafe – 66 Goulburn St, Sydney CBD
Hier kwam ik regelmatig voor een werklunch en eigenlijk neem ik altijd een salade. Die zijn hier lekker en precies goed qua grootte. Ook de andere gerechten, zoals de burgers, zijn top. En wat ik fijn vind: Het is er lekker licht. Omdat je midden in de stad zit, zijn veel restaurantjes zo donker. Hier dus niet.

Little Jack Horner – 270 Coogee Bay Road, Coogee Beach
Wat een fijne locatie! Je kijkt uit over het strand van Coogee en na je brunch kun je dus, net als bij Pool Cafe, zo de zee in rennen. Op het menu staan weinig verrassingen, avocado stack en Eggs Benedict enzo, maar het eten is lekker en vooral de sapjes zijn goed. En hadden we al gezegd dat je uitkijkt op het strand? :)

Coogee Beach

 

Marini Café – Marina Parade/McKeon St, Maroubra
Je kunt hier lekkere salades (en meer) eten, maar het gaat hier vooral om de locatie. Vanaf het terras voor het cafe kun je het strand zien. Op het terras aan de zijkant kun je heerlijk in het zonnetje zitten en mensen kijken. Dit is ook een van onze hotspots, omdat we zelf in Maroubra wonen.

Uitzicht op Maroubra Beach

 

The Porch and Parlour – 110 Ramsgate Avenue, North Bondi
Boerenkool is hier echt een ding. En dan niet de Nederlandse variant met rookworst maar in de salade, gewokt of op een andere verantwoorde manier. De Green brekky bowl, met boerenkool, spinazie, koriander/munt/peterselie, quinoa en een gepocheerd eitje, is echt een hipster gerecht, maar lekker. En natuurlijk ontzettend gezond. Bart had de minder hipsterverantwoorde Steak sandwich.

Dit tentje zit op loopafstand van het beroemde Bondi Beach dus als je in de buurt bent, go there!

Andere tips:

Ruby’s Diner – Waverley
Het eten is lekker, maar vooral de koffie is hier heerlijk. Volgens Bart zelfs ‘een van de beste plekken om koffie te drinken!’ Hip en dus druk!

Ik had een heerlijke chai latte bij Ruby’s Diner

Kepos Street Kitchen – 96 Kepos St, Redfern – Salade met gerookte zalm van de houtoven is lekker!

Andere blogs over Sydney: