Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Inside information – Gratis in Sydney | a world of food

Inside information – Gratis in Sydney

Geplaatst op 7 maart 2015 by Lia

In Sydney is van alles te beleven en te zien, maar de bodem van je portomonnee zie je liever niet. Daarom hebben wij enkele dingen voor je opgezocht die je gratis kunt doen in deze wereldstad.

Sydney skyline

Sydney skyline

Bondi Beach

Zeg je Sydney, dan zeg je strand. Het beroemdste strand is Bondi Beach waar je struikelt over de surfers, gebruinde strandgangers en lifeguards. Zonder een bezoekje aan dit strand is je reis niet compleet dus: zwemkleding en handdoek mee en gaan!

Bondi Beach

Bondi Beach 

Shuttle bus

In de twee CBDs (Central Business District) van Sydney, Sydney CBD en Parramatta CBD, rijden gratis shuttle bussen die een vaste route door het District rijden. Wij hebben het geluk dat een halte van de shuttle bus in Parramatta voor onze deur stopt, handig!

Bondi – Coogee walk

Doe je liever actiefs rondom Bondi dan kun je van Bondi naar Coogee wandelen (of van Coogee naar Bondi). Je loopt langs de kust dus er is altijd een lekker windje en onderweg passeer je zeker genoeg tentjes om iets te eten en drinken. De Walk is ongeveer 7 kilometer.

Coogee Beach

Coogee Beach

Manly walk

Manly Beach vinden wij eigenlijk leuker en mooier dan Bondi Beach. De Manly Walk kun je zo kort of zo lang maken als je wilt. Wij hebben de lange versie gedaan door Sydney National Park, langs Spring Cove, North Head, Shelly Beach en Cabbage Tree en dat was 11 kilometer. Je kunt ook alleen de Manly Scenic Walk doen of een rondje op North Head (je kunt daar makkelijk per auto komen).

Manly Beach

Manly Beach

Botanical gardens

Vlakbij Hyde Park vind je de botanische tuinen van Sydney. Een fijne plek voor een picknick met veel schaduw en waar je even kunt vluchten voor de hectische straten van Sydney CBD.

Harbour bridge over

Als je echt een mooi uitzicht wilt hebben over de skyline van Sydney, ga dan de Harbour Bridge over. Je kunt met de trein (uitstappen bij Milsons Point) of gewoon lopend. Als je aan de overkant bent, ga je helemaal naar beneden en dan heb je, vinden wij, het allermooiste uitzicht van de stad :)

Uitzicht vanaf Milsons Point

Uitzicht vanaf Milsons Point

I’m free tour

Wij hebben zo’n tour nog niet gedaan, maar we kennen wel mensen die zo’n tour hebben gedaan en het heel leuk vonden. Hier vind je meer informatie over de tours.

Bijna gratis: $1 koffie

Take away coffee is de brandstof voor vele Australiërs. Helaas is zo’n bakkie pleur al gauw 5 dollar of meer. Dat loopt aardig in de papieren als je hier weken of maanden bent. Pas kreeg ik deze tip: probeer de koffie van 7Eleven. Niks bijzonders maar een prima bakkie (ook cappuccino) voor slechts 1 dollar. Dat is bijna gratis in deze dure stad dus hop naar 7Eleven.

Meer inside information: