Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Lekker eten in Singapore | street food | a world of food

Lekker eten in Singapore | street food

Geplaatst op 28 juli 2015 by Lia

Vorig jaar schreven we al een blog over onze favoriete restaurants in Singapore. Dit keer pakken we het iets breder aan: lekker eten op straat in Singapore.

Singapore Lau pa sat street food

Walmen van barbecues met kantoren op de achtergrond

Nou ja, op straat is in sommige gevallen meer ‘op straat’. In Singapore is alles gebonden aan vele regels, zo ook het eten op straat. Van die kraampjes zoals je die bijvoorbeeld in Thailand ziet, vind je niet in Singapore. Mag niet, kan niet enzo. Daarom heb je in  Singapore dedicated food centres, ook wel food courts of hawker centres genoemd. Dit zijn onze favorieten:

Lau Pa Sat

Vorig jaar werd Lau Pa Sat verbouwd toen wij er waren. Dit jaar konden we er volop genieten van vooral heerlijke vis en schaal- en schelpdieren. Bij Lau Pa Sat zit je overigens wel echt op (een afgezette) straat, uiteraard op van die fijne plastic stoeltjes. Heerlijke rogvleugel, gamba’s en super verse vis voor een prikkie! Oh ja, de saté is er ook yum en goedkoop! Go there!

Singapore Lau pa sat street food 2

Moeilijk kiezen op Lau Pa Sat

Chinatown

In Chinatown vind je straatjes vol Chinese restaurants en kraampjes met GBR (goedbedoelde rotzooi). Wederom dus niet echt streetfood maar daardoor zeker niet minder lekker.

Singapore Chinatown street food 2

Rondstruinen in Chinatown

Newton Hawker Centre

We hebben het al eerder over dit hawker centre gehad en het is nog steeds onze favoriet. Er hangt een gezellige sfeer, je kunt redelijk comfortabel zitten (niet van die plastic stoeltjes), schoon en vooral lekker eten. Mijn favoriete stalletje van vorig jaar, Indian Palace, is nog steeds mijn favoriet. En eigenlijk komt het maar door één ding: de overheerlijke garlic naan, knoflook naanbrood. Ik ben nog nooit in India geweest, Bart wel. Twee keer zelfs. Volgens hem is dit naanbrood één van de lekkerste die hij ooit gegeten heeft! Dus: ga naar Newton en Indian Palace voor dit brood!

Singapore Newton hawker street food

Voor dit stukje naan ga ik telkens terug

Singapore Newton hawker street food

Mijn favoriet: Butter chicken with garlic naan

 

 

 

 

 

 

 

Meer blogs over Singapore: