Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Bananenboterham met kaneel | a world of food

Recept: Bananenboterham met kaneel

Geplaatst op 27 november 2015 by Lia

Bart is weer op pad dus (helaas voor jullie) moeten jullie het deze week met een recept van mijn hand doen. Ik ben zoals jullie weten niet van het uitgebreide kokkerellen, maar ik houd wel van lekker eten. Ook ben ik op kookgebied wel van het gemak dus moet het niet te ingewikkeld zijn. 

Mijn moeder eet regelmatig een banaan op haar boterham. Mijn moeder is ook nogal van het gemak dus zij legde de banaan op haar bammetje, klapte ‘m dicht en eten maar. En dat vond ik toch altijd maar raar, joh! Wie eet er nou een banaan op brood? Haha, nou… Sinds vandaag ik ook!

Makkelijker kunnen we het niet maken. En lekkerder ook niet!

Makkelijker kunnen we het niet maken. En lekkerder ook niet!

Het is warm in Sydney vanwege een hittegolf. Buiten is het niet te hakken zo warm en van de hele dag binnen zitten in je eentje met de airco aan, word ik niet per se heel erg vindingrijk. Of wel. Toen ik die rijpe banaan zag liggen en honger had, dacht ik: ‘Als m’n moeder het eet, dan kan ik het ook.’ Vrij naar Bart’s motto: ‘Als het ergens ter wereld een delicatesse is, dan moet het wel lekker zijn.’

Ingrediënten

  • Rijpe banaan
  • Kaneel
  • Suiker
  • Bruine boterham
  • Boter

Bereidingswijze

Smeer een beetje boter op je boterham. Je kunt er ook pindakaas op doen, maar ik wilde het niet al te bont maken. Snijd de banaan in plakjes en leg die op je bammetje. Je kunt de plakjes ook over elkaar leggen, zodat je lekker veel banaan hebt. Daarna strooi je op ieder plakje wat kaneel en een heel klein beetje suiker. Jep, dat was ‘m. Eten maar!

Met m'n hittegolf-haar en m'n boterham

Met m’n hittegolf-haar en m’n boterham

Wil je toch liever Bart z’n culinaire hoogstandjes maken? Kijk dan hier: