Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Thaise lekkernijen (deel 2) – Noord Thaise Panang Curry | a world of food

Recept: Thaise lekkernijen (deel 2) – Noord Thaise Panang Curry

Geplaatst op 8 juni 2014 by Bart

Oooh de Panang curry uit Noord Thailand… weinig gerechten blijken zo op hun plaats. Dit is een Noord Thaise favoriet onder zowel toeristen als de locale bevolking. Er zijn honderden verschillende versies maar zoals gebruikelijk komt mijn favoriet uit de omgeving van Pai. In de tweede straat van het dorpje zit het restaurant Na’s Kitchen en beloof me als je in Pai bent, en je bent in gelegenheid om langs Na’s te gaan, bestel de Panang Curry with beef. Het zal je kijk op curry’s voor altijd veranderen!

P1000773

Een curry is in principe een heel erg complex gerecht waarin veel verschillende kruiden, specerijen en smaakmakers gebruikt worden. Gelukkig helpt de lokale took (en tegenwoordig ook de supermarkten) ons een beetje met currypasta’s. Het is zaak om de beste bij jouw toko te vinden! Probeer ze eens uit en deel het met iedereen hieronder. Onze favorieten zijn de pasta’s van het merk Namjai. Natuurlijk kun je ook je Eigen currypasta’s maken! Hier kun je veel informatie vinden over de ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 2 Runder Lendestukken
  • 1 zakje Panang curry pasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • Suiker
  • Vissaus
  • Oestersaus

Eigenlijk is het nu heel erg simpel. Neem je Lendestukken uit de koelkast en zet ze opzij. Hak de knoflook en de gember fijn en pel de ui en snij hem in vieren. De laagjes ui kun je nu losmaken.

P1000662

Zet je ondertussen je wok op en snij je aubergine in mooie stukken van ongeveer 1,5 cm. Voeg wat olie toe aan de wok en laat deze heet worden. Voeg nu de knoflook en gember toe en beweeg dit voor ongeveer 10 seconden. Voeg nu nu currypasta toe en een eetlepel water en roerbak dit voor nog eens 10 seconden totdat de pasta los komt. Voeg nu de kokosmelk toe en zet het vuur lager.

De Panang curry is een drogere curry dan de gebruikelijke Thaise curry’s en is ook wat dikker. Laat de currysaus nu ongeveer 10/15 minuten pruttelen op een laag vuur, zonder deksel! Snij de aubergines in stukken van ongeveer 1,5 centimeter en voeg deze 10 minuten voor het einde toe.

Verhit ondertussen een koekenpan en voeg hier een eetlepel olie aan toe.Bak de twee Lende-stukken in ongeveer 1 minuut lichtbruin maar niet gaar. Dat is belangrijk anders worden ze te taai. Haal ze uit de pan en laat ze minimaal 10 minuten rusten. Blijf er vanaf! Snij de runderlappen, na 10 minuten, in mooie reepjes. Let erop dat je haaks op de lijnen van het vlees snijdt zodat je malse stukjes vlees krijgt.

Nu is het een kwestie van afwerken en samenvoegen. Voeg twee eetlepels bruine suiker, twee eetlepels vissaus en één eetlepel oestersaus toe aan de curry. Zet het vuur hoog zodat de curry de smaken kan absorberen. Voeg nu het vlees toe en zet het vuur uit en serveer METEEN!

Dit is met rijst en een frisse komkommer salade echt een toppertje. Klaar in onder een half uur dus helemaal geschikt als drukke, doordeweekse, maaltijd!

Smakelijk smullen!