Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Reiservaringen | Slapen in de woestijn | a world of food

Reiservaringen | Slapen in de woestijn

Geplaatst op 2 januari 2016 by Lia

In de Sahara in Marokko

In de Sahara in Marokko

De komende tijd zullen we regelmatig een reiservaring delen. Of de betreffende reiservaring een verrijking is, is een tweede. Bijzonder zijn ze in ieder geval wel. Zoals slapen in de woestijn.  

Vanuit de woestijn weer terug naar Merzouga per kameel.

De woestijntrein

Per woestijntrein, oftewel per kameel, trokken we vanaf het afgelegen Erg Chabbi nog verder the middle of nowhere in. We hadden beiden al weleens op een kameel gezeten en na een half uur wisten we alweer waarom het niet ons favoriete vervoersmiddel is: Het doet pijn aan je kont! We kwamen uit bij een soort lappenmand van tenten waar we onze eigen tent kregen.

Marokko Sahara woestijn kameel

Zonsondergang in de Sahara

Zonsondergang keken we vanaf een zandberg en naarmate de zon verder onderging, voelde Bart zich minder lekker worden. Hij was al de hele dag niet lekker, maar ineens ging het hard. We hadden onze medicijnen niet meegenomen, omdat we alleen voor een nachtje mee konden nemen. Zul je altijd zien… Waar de wc was, vroegen we. ‘The desert is the toilet!’ was het antwoord. Juist. Bart heeft de hele nacht liggen spoken en ik heb ook weinig geslapen. Wel de zonsopkomst gezien, in mijn eentje want iedereen lag nog te slapen.

Het kampement in de Sahara

Het kampement

Dat het niet per se zo primitief hoeft, bewijst het kampement waar mijn vriendinnen en ik sliepen in Jordanië. Schoon beddengoed (dat in Marokko was niet echt schoon..), een douche en wc en mooie loungebanken zoals hieronder. Toch was de ervaring niet heel veel anders, maar misschien kwam dat omdat het mijn eerste keer in de woestijn was.

Het luxere kampement in Jordanië

Het luxere kampement in Jordanië

Andere blogs over Marokko: