Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Winter in de droogste staat van Australië | a world of food

Winter in de droogste staat van Australië

Geplaatst op 1 augustus 2014 by Lia

South Australia staat bekend als de droogste staat van Australië, Adelaide is de hoofdstad van de staat. Er zijn jaren geweest dat het hier niet regent. Niet fijn voor het land en de mensen. Alles wordt dor en droog, en het water gaat ‘op rantsoen’. 2014 is echter niet zo’n droog jaar. Kijk maar…

Zo kan het zijn in winters Adelaide maar ook anders...

Zo kan het zijn in winters Adelaide maar het kan ook anders…

Toen wij hoorden dat we een tijdje in de droogste staat van Australië zouden wonen, wisten we niet zo goed wat we konden verwachten van de winter. Wij zitten hier nu namelijk midden in de winter. Ondanks dat de statistieken lieten zien dat het hier helemaal niet zo koud wordt in de winter, hebben we (en vooral ik, Lia) genoeg truien en lange broeken mee naar Adelaide genomen. Geen overbodige luxe! Sinds ik hier ben, ruim 4 weken, regent het hier bijna elke dag. En niet zo’n beetje ook!

Gisteren spande de kroon: storm, rukwinden, hagelbuien, en de he-le dag regen. Niet alleen hier, in Melbourne en op Tasmania stormde het ook. Er was zoveel wind dat we het binnen voelden. Ok, dat heeft vast ook te maken met de beperkte isolatie van ons appartement te maken, maar toch. Dit filmpje maakte ik gistermiddag:

Je ziet het uitzicht vanaf ons balkon op het park aan de overkant en de straat. Vandaag zag ik hoe een boom voor het appartementencomplex omgeknakt is door de wind en regen.

De zielige omgeknakte boom

De zielige omgeknakte boom

Moraal van het verhaal: denk dus niet dat het altijd mooi weer is Australië! Het kan hier ook bar en boos zijn. Niet zoals in Nederland (dikke pakken sneeuw, -20) maar slecht genoeg om weer heel erg naar mooi weer uit te kijken. Bart vliegt dit weekend naar Singapore voor een week dus hij krijgt zijn portie mooi weer al snel. Mij rest niets anders dan rustig wachten op de Aussie lente….

 

Wat zijn jullie plannen voor dit weekend? Vertel het ons en maak ons gerust jaloers met mooi-weer-plannen!